Aktualności
Wielkanocne wytwory
Uczniowie klas 4 - 8 na lekcjach techniki wykonali wytwory - zajączki, czyli ozdoby wielkanocne z wyrobów włókienniczych i papierowych. Niektóre z nich są ruchome. Zapraszamy do obejrzenia prezentacji.
Życzymy spokojnych, radosnych i wesołych Świąt Wielkanocnych
Malowanych jajek, wielkiego zajączka...
oraz dziękujemy za oglądanie prezentacji.

Marsz dla Autyzmu
W związku z obchodami Światowego Dnia Świadomości Autyzmu w naszej szkole odbył się Niebieski Marsz. Jego głównym celem była edukacja i uwrażliwienie innych na potrzeby osób z autyzmem. Ubierając się na niebiesko pokazaliśmy, że nie jesteśmy obojętni oraz chcemy wyrazić naszą solidarność z osobami z autyzmem i ich rodzinami.

Kolejny szczyt zdobyty :D
To nie prima aprilis! 1 kwietnia zdobyliśmy kolejny, dziewiąty już szczyt - Cieńków Wyżni, w ramach Projektu “Każdy ma swój Everest – zdobywamy Koronę Gór Beskidu Śląskiego”.

“Kwitnąca szkoła”
Świetlica edukacyjno-terapeutyczna, klasy 5-8 wzięła udział w II edycji akcji “Kwitnąca szkoła” organizowanej przez Fundację State of Poland. Celem konkursu było promowanie polskich lokalnych tradycji i kultury oraz rozpowszechnianie informacji o Polsce, lokalnych produktach, stylu życia mieszkańców oraz ich tradycjach.

Podsumowanie działań DBI 2023
6 lutego 2023 br. podopieczni naszej placówki przystąpili do realizacji działań w ramach kampanii Dnia Bezpiecznego Internetu. Celem tego wydarzenia było zwrócenie uwagi uczniów na zagrożenia związane z korzystaniem z Internetu oraz budowanie odpowiedzialnego i bezpiecznego podejścia do tego medium.

Konkurs pt. EKO KAPELUSZ
27 marca zostały ogłoszone wyniki konkursu na najciekawszy Eko Kapelusz. Wszyscy uczestnicy wykazali się ogromną kreatywnością, za którą zostali nagrodzeni. Wyróżnione zostały prace klasy 3g, 4e,4f, 3h oraz praca dziewczynek Lidii Czajkowskiej, Aleksandry Krupy i Gabrieli Gruszeckiej.
Wszystkim uczestnikom bardzo gratulujemy !

Międzynarodowy Dzień Gofra
25 marca na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Gofra. Choć tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii to znane są i uwielbiane na całym świecie. Uczniowie z klas: 3g i 4e chętnie dołączyli „do świętowania”. Przygotowali samodzielnie pyszne, chrupiące i pulchne wafle.

PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY 2023
21 marca to kolejna wyjątkowa data w kalendarzu roku szkolnego. Uczniowie wszystkich klas pożegnali zimę i przywitali wiosnę. Czekali na ten dzień z niecierpliwością, bo wiedzą, że w tradycji szkoły Pierwszy Dzień Wiosny obchodzi się w niecodzienny sposób.

Warsztaty gastronomiczne w Zespole Szkół Nr 2
Uczniowie 7 klas edukacyjno-terapeutycznych mieli możliwość uczestniczyć w warsztatach gastronomicznych zorganizowanych w Zespole Szkół Nr 2. Już od progu serdecznie nas przywitano i zaproszono na profesjonalną salę gastronomiczną, gdzie na stanowiskach pracy czekały przygotowane produkty.

Aktywni Błękitni
Nasza szkoła dołączyła do programu "Szkoła Przyjazna Wodzie - Aktywni Błękitni".